Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Овергаз" с позиция, че няма задължения към "Газпром"

Снимка: БГНЕС

Компанията "Овергаз" излезе с позиция, че няма задължения нито към руския енергиен холдинг "Газпром", нито към други институции.

Късно вечерта на 31-ви декември дружеството е информирано от "Газпром Експорт”, че са предприети действия за осигуряване на необходимите количества природен газ, но през държавния оператор "Булгаргаз”. 

"Овергаз“ са информирали "Булгаргаз“ за възможни проблеми с доставката на газ още на 29 декември, се казва в позицията на българската компания. В същото време е било изпратено и писмо до "Газпром Експорт“ с искане за потвърждение на заявените за доставка количества природен газ. Още преди да изчакат отговора, пристигнал късно вечерта на 31 декември, както и за да избегне каквито и да са рискове за клиентите, ръководството на "Овергаз“ се свързва с представител на "Булгаргаз“, запознава го с възникналата неочаквана ситуация и заявява, че ще се възползват от услугите му като обществен доставчик. След 17.00 часа в последния ден на 2015 г. пристига отговорът  от "Газпром Експорт“, с което информират, че заявените количества гориво не могат да бъдат изпълнени, както и че са предприети действия за осигуряването им, но през "Булгаргаз“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44