Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено е движението в Ямболско и Благоевградско

През последните няколко часа е засилено движението в направленията - Ямбол- Сливен, Ямбол- Елхово, Ямбол- Петолъчката, както и към изходите на автомагистрала Тракия. Път 1-7 от Петолъчката към граничен пункт Лесово е с нормална интензивност. По него не е наложена забрана за преминаването на тежкотоварни автомобили.

Изключително натоварено е движението в  Благоевградска област.

Колони от автомобили се образуват на главен път Е-79 в района на Симитли, където се включват коли и автобуси от Банско и Разлог. На граничния пункт "Кулата-Промахон" работят всички трасета. Движението се осъществява нормално, съобщи Лора Любенова - говорител на Гранична полиция:

На "Кулата" е интензивно движението в двете посоки, но няма опашки. Създадена е организация пътниците и към България, и към Гърция да бъдат обслужвани максимално бързо. За Илинден нямаме информация да е натоварено движението.

Пътните настилки се почистват и опесъчават. Макар и слаб снеговалежът продължава. От Пътна полиция предупреждават водачите да бъдат особено внимателни в района на прохода Предела и Кресненското дефиле. Да карат внимателно при зимни условия и да не предприемат рискови изпреварвания.

От пътната агенция припомнят, че до 20.00 ч. се забранява  движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътища. Спира се и движението на камиони по магистрала "Хемус" в района на Ботевград заради силния снеговалеж.

Трима души бяха спасени от джип, който излязъл от пътя и надвиснал над пропаст  край село Дагоново и Якоруда. Според първоначална информация, причината за инцидента е несъобразяване с метеорологичната обстановка.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44