Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма "Хоризонт" на БНР навършва 45 години в ефира

Програма "Хоризонт" отбелязва днес 45-ия си рожден ден.

Радиопрограмата тръгва не само с ново име, но и с модерна за времето си концепция за журналистическо присъствие пред микрофона. На този ден, в 6:00 часа сутринта, преди 45 години, говорителят Богомил Алексиев обявява началото на "Хоризонт".

Преди това е имало Първа и Втора програма на Радиото, но в края на 60-те започва да се обсъжда обновяването и преформатирането на съществуващите до тогава програми. И се стига до идеята Първа програма да носи името "Хоризонт". Тя става много по-динамична и се решава да има новини на всеки кръгъл час.

Три години по-късно, през септември, "Хоризонт" става 24-часова. В продължение на десетилетия популярни са редица радиопредавания като: "Разговор с вас", сутрешните, обедните, нощните блокове, вечерните коментарни рубрики. Слушателите на "Хоризонт" се събуждат с "България, дела и документи", също разпознаваема рубрика на програмата.

Датата 4-ти януари 1971-ва година е рождена на едно от емблематичните предавания - "Неделя 150". Също на днешния ден, през 1989-а, в ефира се появява и "12+3".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44