Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет жертви и над двеста ранени след земетресение в Югоизточна Азия

Земетресение с магнитут от 6.7 разлюля Югоизточна Азия, с епицентър граничния район между Индия и Мианмар. Съобщава се за поне десет жертви и над двеста ранени.

Трусът, регистриран в 04.35 минути сутринта местно време, бе усетен в Източна Индия, Бангладеш и Мианмар. Според Американския геоложки институт, земетресението е било на относително голяма дълбочина от 55 км, което е предотвратило по-сериозни разрушения.

В трите страни се съобщава за ранени, които панически са търсели безопасно място или са били засегнати от падащи отломки. Много сгради са напукани, а популярен пазар в столицата на щата Манипур в Индия се е срутил.

Часове след земетресението стотици хора остават на улицата, страхувайки се от вторични трусове. Земетресението бе усетено и в бизнес столицата на Мианмар, Янгон, отдалечен на почти 1 000 км от епицентъра, без да се съобщава за жертви или разрушения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44