Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

Джон Ленън - (Just Like) Starting Over

Снимка: billboard.com
Днес в рубриката „Незабравимите“, в първия работен ден на новата година, ще слушаме една песен за новото начало, за това как (обикновено благодарение на любовта) можем да започнем „на чисто“. Тя е от 1980 година и е част от албума „Double Fantasy”.

Предполагам вече се досещате, че става дума за Джон Ленън, който след разпадането на легендарната ливърпулска четворка, продължава своята солова кариера, впоследствие заедно с (така обичаната от него) Йоко Оно. Отделно от „Бийтълс“, Ленън има над 14 милиона продадени албума, като композитор името му е част от 25 песни, стигали първата позиция в Билборд Хот 100. Той става осми в класацията „Най-великите британци“ и пети сред „най-добрите певци на всички времена“.

Песента (Just Like) Starting Over е изпълнена с оптимизъм и усещане за щастие, излиза на 20 октомври 1980-а, след петгодишна пауза, и броени дни преди Джон Ленън да бъде убит… и след това моментално става номер едно в САЩ, Канада и Великобритания. И до днес доказва, че музиката е по-силна от всичко, защото продължава да носи светлина.

Джон Ленън и (Just Like) Starting Over.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.