Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановен е трафикът през четири гранични пункта в Югозападна България

Възстановено е преминаването на автомобили през граничните пунктове "Кулата", "Златарево", "Станке Лисичково" и "Гюешево", информираха от Главна дирекция „Гранична полиция“. 

От електроснабдителното дружество ЧЕЗ опровергаха подадена по-рано информация, че преминаването през пунктовете е преустановено заради проблеми с електрозахранването на територията на Благоевградска област. Борислава Луканова обясни:
Във връзка с постъпилата информация по медиите за проблеми с електрозахранването на четири гранични пункта, ние незабавно извършихме проверка, която установи, че няма прекъсвания на цитираните КПП-та "Златарево", "Кулата" и "Гюешево". Прекъсване поради извършване на възстановителни дейности има единствено на граничен пункт "Станке Лисичково", където се използват юпиеси и след направената проверка от КПП-то ни увериха, че работата не е била нарушавана. На другите гранични пунктове не е имало прекъсвания.

Луканова добави, че обстановката с електрозахранването е спокойна и уточни:
Клиенти без електрозахранване, около 700, има единствено в област Благоевград. Това са населените места Българчево, Зелен дол, Клисура, Логодаш и Селище, като част от тези селища са с прекъснато електрозахранване в момента. Аварията в момента се локализира и всеки момент ще бъде отстранена.

Работата на граничните пунктове е нормална. Остава изискването на гръцките власти колите и товарните автомобили да се движат с вериги през граничния пункт "Илинден-Ексохи".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44