Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екарисажът в Шумен прекратява дейността си

Агенцията по безопасност на храните не е направила нито едно плащане за дейността му през 2015-а

Шуменският екарисаж прекратява дейността по транспортиране, събиране и обезвреждане на умрели животни, съобщи управителят на предприятието Мирослав Александров. Така 2/3 от страната остават без екарисажно обслужване.

Българската агенция по безопасност на храните не е направила нито едно плащане за дейността на шуменския екарисаж през 2015 г.:

Нямаме разплащане за нито един месец извършена работа от нас, тоест за 12 месеца ни дължат пари, а за 2014 г. през втората половина на годината. Дължат ни над 6 млн. лв. В този период ние продължихме да работим, съзнавайки, че държавата е в нелеко положение като финанси и бюджет, допълни Александров.

Няколко срещи са проведени в Агенцията по безопасност на храните, но така или иначе не е получен нито лев.

Това всъщност ни принуди да предприемем тази крайна мярка, не защото не искаме, а просто защото няма начин да продължаваме да работим и никой да не ни заплаща дейността.

Управителят на шуменския екарисаж припомни, че проблем с разплащането има от 2008 г., като досега няколко пъти предприятието е спирало работа заради липса на средства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44