Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение е обявено в община Медковец, област Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

Заради заледяванията в община Медковец, област Монтана, е обявено бедствено положение. Трудно е придвижването и в останалите общини в региона. 

Заледените пътища са направили невъзможно превозването на децата от селата в общинския център Медковец. Бедственото положение е обявено, за да не бъдат изложени на риск, обясни кметът Венцислав Евгениев. Според него общината има достатъчно сили и средства да се справи със ситуацията, ако през следващата нощ няма нови заледявания.

Буквално на косъм от обявяване на бедствено положение е била рано тази сутрин и община Монтана, съобщи кметът Златко Живков:

Обмисляха се различни варианти и се радвам, че този път мобилизацията на хората и на техниката позволи в 5.32 часа сутринта да бъде отворена републиканската мрежа. Не става въпрос само за превозването на децата до училищата и детските градини, а и за редица други важни и неотложни неща, свързани със спешна медицинска помощ, със здравеопазване, със социални услуги, с патронажи. Има много самотни хора.

В областта няма бедстващи хора и населени места без питейна вода и електрозахранване. Пътищата са проходими при зимни условия. Продължава тяхното почистване и опесъчаване.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44