Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

"24 000 baci" - Адриано Челентано

Днес в рубриката "Незабравимите" ще слушаме един певец, който точно днес навършва 78! Невероятният Адриано Челентано, който вече 52 години пък е (официално поне) с една жена - Клаудия Мори.  

Последното от петте деца в семейството, любимец на мама и татко - така започва житейския път на Адриано. След ранната смърт на баща му обаче на него му се налага да напусне училище (нещо, което прави с удоволствие, защото не се справя особено добре) и да работи - какво ли не, включително и в часовникарското ателие на дядо си. Оттогава му остава гордостта, че е "най-добрият часовникар сред певците". А и сред актьорите - защото Челентано има и две награди "Давид на Донатело" за главна мъжка роля, а преди това Федерико Фелини си го "харесва" за малка роля в "La Dolce Vita".

Песента, която днес ще слушаме, е от времето "преди Клаудия Мори", когато певецът е на път "да притисне успеха в ъгъла" (както цветисто се изразява самият той). Годината е 1961, тогава Челентано записва "24 хиляди целувки". Ето ги!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.