Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятели и съмишленици си спомнят за Теодора Захариева

Теодора Захариева
Снимка: БГНЕС

Приятели и съмишленици на починалата от рак точно преди 4 години Теодора Захариева се събират в 18.00 ч. тази вечер в градинката пред столичната църква "Света София".

Теодора беше първата българка, болна от рак, която излезе на протест пред Министерството на здравеопазването заради липсващи лекарства и дори обяви гладна стачка. Тя успя да осъди министерството, с парите от обезщетението основа Центъра за защита на правата в здравеопазването и до края на живота си продължи своята битка в името на справедливостта.

В последното си интервю за "Хоризонт" Теди Захариева разказа за интересите си към връзката между душата и здравето на тялото:

От 2005 година се опитвам да разбера защо заболяването се връща отново, отново и отново. Източната философия дава отговор на това нещо и наистина аз съм убедена, че лекарите правят всичко възможно и моите уважения към тях, но четейки окултна литература, така наречената "окултна литература", допадна ми тази теория, че ние трябва да правим нещо за душата си. Това ме отведе както в Индия, така и в Непал да потърся единство между тялото и душата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44