Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение в Сливенския симфоничен оркестър и Ансамбъла за народни танци след изказване на кмета Стефан Радев

Обезпокоени сме от изявление на кмета на Сливен Стефан Радев на пресконференция, на която е заявил, че Ансамбълът и Симфоничният оркестър на града харчат близо 1 милион лева и това трябва да бъде достояние на сливенската общественост. С Даниела Дякова поискахме среща с г-н Радев, който не ни даде категоричен отговор какви са намеренията, а каза, че това зависи от Общинския съвет. Това каза за “Хоризонт“ в предаването “12+3“ Магдалена Луканова – директор на Ансамбъла за народни песни и танци в Сливен по повод вероятността ансамбълът и симфоничният оркестър да бъдат закрити.

Ние сме потресени от случилото се и дълбоко се надяваме това да не се случи. Нямаме конкретен отговор, но се молим все пак за някакъв диалог. Ние бяхме шокирани и много изненадани, когато получихме тази информация от Интернет, че сме във финансова тежест на община Сливен, коментира Даниела Дякова – директор на Сливенския симфоничен оркестър.

Ако няма това огнище в този град да се запази по този начин, по който се е съхранявал толкова дълги години, и през всички управления на толкова много кметове сме съумели да запазим тези два значими културни института за духовния живот на този град, тогава нека поне да съумеем да разговаряме и да достигнем до едно разумно решение.

Целия разговор чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44