Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мустафа Карадайъ: ДПС не се е променило

Четин Казак: ДПС е непревземаема крепост - нито отвън, нито отвътре

Снимка: БГНЕС

Няма разцепление в структурите на Движението за права и свободи (ДПС) в района и диалогът с избирателите не е нарушен след изключването на бившия лидер Лютви Местан, обявиха в Кърджали тримата съпредседатели на Движението навръх честването на 26-ата годишнина от основаването на местната партийна организация.

Над 400 души са поканени тази вечер на тържество на ДПС в един от големите ресторанти на Кърджали, като няма информация за алтернативно честване от привърженици на Лютви Местан.

От ДПС увериха, че партията е стабилна, единна и няма промяна в евроатлантическата ориентация, въпреки че все още имало нерешени проблеми като изучаването на майчин език и участие на малцинството в отбраната и сигурността.

ДПС не се е променило - ДПС си върви по своя си път. Парламентарната група е ясна - следва следващ политически сезон,  подчерта Мустафа Карадайъ.

Както Кърджали, така и ДПС са непревземаеми – тази крепост не може да бъде превзета нито отвътре, нито отвън, допълни Четин Казак.

След промените в ДПС, пред избирателите стои въпросът за стандарта на живот, а не политическия избор на несъществуващи тези в партията, като според Карадайъ хората искат:

Тези, които несподелят ценностите, философията и идеологията на ДПС и напускат парламентарната група на ДПС,  да бъдат така доблестни да напуснат и Народното събрание, а ако решат могат да си изградят свои политически проект и да участват на избори.

Мустафа Карадайъ коментира и последните изявления на Лютви Местан, че е бил пионка, назначена за лидер:

Колеги, лидерите се раждат и се изграждат във времето – лидери не се назначават. Воденето на политика е сложен процес и много внимателно трябва да се води политиката на Балканите, защото и региона е сложен.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44