Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои ремонт на четири основни улици в Търговище

Дарина Димитрова
Снимка: Евтим Петков

Четири от най-големите улици в Търговище ще бъдат напълно преасфалтирани през пролетта на тази година, съобщиха от общинската администрация. За таза цел в бюджета са предвидени близо 1,5 милиона лева.

Новото ръководство на общината има за цел да подобри уличната и пътна инфраструктура, както и архитектурна среда в Търговище, обясни главният архитект Дарина Димитрова:

Има някаква надежда нещата от тук нататък да се случват и да отговарят на закона, но един човек не може да направи промяната. Тепърва започваме да следим, как се спазват законите, колкото и те да дават странични възможности в България, това е факт. Имам информация, че доста години нещата не са се случвали не по реда по който е трябвало  да се случват. Тепърва се запознавам с проблемите на града, виждам много добре какви неща са одобрени и какви проекти се строят и понеже това е проблем и градът има нужда от промяна, защото явно с действащите до момента проектанти и ръководство нещата са продължавали да вървят по стар ред.


През тази година ще бъдат ремонтирани и пътната отсечка до село Съединение и между селата Стража и Черковна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44