Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева
Всички вестници тази сутрин поместват на челно място новината за убийството на собственика на модна къща „Агресия“ Александър Антов.

„Убиха най-големия производител на облекло у нас“, пише 24 ЧАСА. „Собственикът на модна къща „Агресия“ бе човек с реален, голям и светъл бизнес. Мястото на убийството е добре осветено и има много охранителни камери, както общински, така и частни. Заради това кметът на кв. „Бистрица“ смята, че става въпрос за битова драма, а убиецът е аматьор“, обяснява 24 ЧАСА.

На друго мнение е ТЕЛЕГРАФ: „Антов е убит изключително професионално с два изстрела - основен в слепоочието и контролен в челото“, пише изданието.

„Една от версиите е, че екзекуцията е поръчана от човек, който иска да сложи ръка върху модната къща“, пише ТРУД, като припомня, че Антов е „подписал договор със световноизвестната марка „Армани“.

Антов „е продал завода в столичния квартал „Надежда“ за жълти стотинки“, научаваме от СТАНДАРТ. През ноември 2014 г. „Агресия груп“ прехвърля завода си на бул. „Рожен“ 22 на друга компания - „Бреда кардс България“, срещу малко над 59 хиляди лева. Активите включват земи от 9 500 декара, магазин на столичния булевард „България“ и още четири сгради, разкрива вестникът и припомня, че модната къща на убития бизнесмен „се грижи дълги години за стайлинга на много наши политици и бизнесмени“.

„Оставката на академик Стефан Воденичаров, председател на Българската академия на науките, ще бъде поискана на заседание на общото събрание на институцията този понеделник“, твърди ТРУД. „Вот на недоверие е поискал с мотивирано писмо професор Благой Георгиев в петък. В изявление се посочва, че приемането на поредния лош за академията бюджет е резултат и на недобре свършената работа на председателя. Също така Георгиев пише, че Воденичаров от седем месеца не е стъпвал на заседание на общото събрание и че намерението му да се кандидатира за президент на страната не му оставя време за пряката му работа. Искат се и нови преговори с правителството за спиране на пожизнените пенсии на академиците и член-кореспондентите, които са в размер на една депутатска заплата“, както и да се направят съкращения в институтите, съобщава ТРУД.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44