Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поискаха намаляване на присъдата на бащата, убил 7-годишната си дъщеря

Снимка: БГНЕС

Пламен Петров от Русе, осъден на доживотен затвор за убийството на 7-годишната си дъщеря, поиска наказанието му да бъде намалено. Делото бе гледано днес в Апелативния съд във Велико Търново и магистратите ще излязат с решение до един месец.

39-годишният Пламен Петров обжалва пред Апелативния съд доживотната присъда, постановена от окръжните магистрати в Русе за това, че на Великден 2014 година умишлено и по особено жесток и мъчителен начин е убил дъщеря си Пламена. Според неговия адвокат Славчо Славчев тази присъда е незаконосъобразна, необоснована и явно несправедлива. Като основен аргумент защитникът посочи, че бащата не е имал за цел да убие детето, а само го набил, за да го накаже за непослушание. Славчев поиска престъплението да бъде преквалифицирано в убийство по непредпазливост и присъдата на Петров да бъде изменена: 

Разбира се, че това не е предумишлено убийство. Убеден съм. Наказанието трябва да е до 12 години.

Съпругата на Петров, Емилия, която е била мащеха на детето, поиска наказанието ѝ да бъде отменено. На първа инстанция тя бе осъдена на пробация, защото не се е притекла на помощ при смъртоносния побой над Пламена.

Прокурорът Антоанета Чакърова смята, че наказанията на двамата трябва да бъдат потвърдени, защото вината им е доказана по категоричен начин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44