Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работата по "Южен поток" е преустановена, заявиха от руското енергийно министерство

Снимка: БГНЕС

Състоянието на проекта за газопровод "Южен поток" остава без промяна, работата по него е преустановена, заяви говорител на руското министерство на енергетиката пред ТАСС. Агенцията цитира  вестник "Стандарт", който съобщи, че работата по проекта "Южен поток" ще бъде възстановена в близките няколко седмици, след като българският премиер Бойко Борисов "получил сигнал за това от Русия". Изданието отбелязва, че проектът за строителство на газопровода, най-вероятно, ще стане една от точките в дневния ред на заседанието на руско-българската междуправителствена комисия по търговско-икономическо и научно сътрудничество, което ще се проведе в края на януари в София след 5-годишно прекъсване.

И руският президент Владимир Путин, и директорът на "Газпром" Алексей Милер заявиха, че проектът вече не е акутален и няма да се реализира, припомня ТАСС.
                                                                                                         

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44