Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Комерсант": Русия спира доставките на ток за Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия спира доставките на ток за Украйна, пише вестник "Комерсант". 

Договорът между двете държави е изтекъл през 2015 г. и няма да бъде удължаван, тъй като той по начало беше обвързан с доставките на електроенергия от Украйна за полуостров Крим, поясняват от Министерството на енергетиката в Москва. 

От 2014 г. Киев закупуваше електричество от руската енергийна система на основа на договор, останал в сила до края на миналата година. През декември Русия отказа да сключи договор за доставки и за 2016-а, защото Украйна искаше в него изрично да бъде споменато, че анексираният полуостров Крим е украинска територия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44