Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Стара Загора обвини д-р Иван Вуцов за фалшивата му диплома по кардиология

Районната прокуратура в Стара Загора е внесла обвинителен акт в Районния съд срещу д-р Иван Вуцов за фалшивата му диплома по кардиология, използвана от него като лекар близо 20 години в професионалната му кариера. Това ще бъде вторият процес срещу мнимия кардиолог след делото, което вече се гледа в Районния съд в София.
След дълъг отпуск в университетската болница в Стара Загора, доктор Вуцов бе освободен от работа. Разследване на „Хоризонт“ доказа през октомври миналата година, че той работи в отделението по кардиология в частната бургаска болница „Бургасмед“, но по щат е назначен на друга длъжност. Което на практика означава, че ръководството на болницата нарушава закона напълно съзнателно.

В момента икономическа полиция в Стара Загора разследва частната кардиологична практика на доктор Вуцов, събират се последните амбулаторни листове на пациентите и най-вероятно ще бъде повдигнато поредното обвинение срещу лекаря, съобщи за „Хоризонт“ прокурор Надежда Белчева – говорител на Районната прокуратура в Стара Загора. Тя обясни, че нямат пълномощия да ограничат или да забранят дейността на Иван Вуцов като лекар, въпреки, че той не фигурира в списъците на кардиолозите в България. Това е в правомощията на здравното министерство, Националната здравноосигурителна каса и на Българския лекарски съюз, които с бездействието си очевидно покровителстват беззаконието.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44