Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Гайдаровският форум" в Москва ще анализира геостратегическата роля на Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Москва се открива седмото издание на известния "Гайдаровски форум", който събира критично мислещи експерти в различни обществени области от Русия и света. Сред участниците в събитието са руският премиер Дмитрий Медведев и заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева. В рамките на форума експерти, политолози и министри обсъждат проблеми на съвремието с акцент върху геополитическата роля на Русия и мястото ѝ в световните процеси.

Форумът е посветен на големия руски икономист и реформатор Егор Гайдар, които след разпадането на Съветския съюз в началото на 90-те години се превръща в идеолог на реформите в Русия. Форумът бе създаден през 2010 година в памет на Егор Гайдар.

Темата на тазгодишната конференция е "Русия и светът: поглед в бъдещето". Участниците в събитието ще анализират състоянието на икономиката и перспективите пред нейното развитие. 

Във Гайдаровския форум се включват още водещи световни учени, икономисти и политици, както и представители на финансовите кръгове и глобалния бизнес елит.

По отношение на икономиката на Русия и сложния период, пред които се изправя страната, известният икономист и анализатор Владимир Мау коментира пред БНР, че Русия се намира в криза, свързана с шока, предизвикан от външни процеси, и търси онзи модел на икономически ръст, които ще бъде актуален в следкризисния период.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44