Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев: Сътрудничеството между Русия и ЕС е възможно, ако има съвместни стъпки

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сътрудничеството между ЕС и Русия е възможно при осъществяването на съвместни стъпки един към друг, с оглед на интереса на бизнеса, обяви по време на 7-ия Гайдаровски форум в Москва руският премиер Дмитрий Меведев.

В словото си пред участниците в престижния икономически  форум,  Медведев изрази сигурност, че в крайна сметка в отношенията между Москва и Брюксел  ще надделее здравият смисъл, те ще се нормализират и санкциите ще останат в миналото. За целта обаче са необходими стъпки на икономическа основа и заинтересованост от страна на бизнеса.

На Гайдаровския форум, който е посветен на Егор Гайдар, с чиято програма Русия направи прехода към пазарна икономика след разпадането на Съветския съюз, присъства и заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева. Според нея, ключ за подобряването на отношенията между Москва и Брюксел, е изпълнението на Минското споразумение 2:

Ако успеем да постигнем напредък в изпълнението на Минското споразумение в следващите месеци, това е добра основа да търсим това, което ни обединява и да работим по него.
 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44