Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Ето как печатните издания отразяват вчерашните пререкания между премиера Бойко Борисов и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, след като Панов обяви, че е получил съобщение от името на Борисов,  свързано с дебата на Висшия съдебен съвет по скандала "Яневагейт".

24 ЧАСА почества в голям шрифт думите на премиера: „Не се месете в политиката, мен ме избраха милион българи.“

„Борисов разобличи Лозан Панов, че се меси в политиката. Отиде във ВСС след скандал, забъркан от шефа на ВКС“, пише МОНИТОР.

„Лозан Панов подари амнистия на престъпниците с тълкувателно решение на ВКС. Грабители, изнасилвачи, хулигани, автоджигити и други - с административни наказания, вместо да бъдат съдени по Наказателния кодекс“, твърди ТРУД.

„Борисов показно унизи Панов“, смята ДУМА.

КАПИТАЛ DAILY и СЕГА излизат с почти идентични заглавия: Съдебната власт „козирува на Борисов“.

„Безпрецедентната поява на премиера във Висшия съдебен съвет доведе до светкавично прекратяване на проверката на „Яневагейт“, отбелязва СЕГА. „Тежката зависимост на съдебната от изпълнителната власт и задкулисните маневри, които управляващите толкова упорито отричат, лъснаха вчера при безпрецедентния скандал с личното участие на премиера Бойко Борисов“, пише вестник СЕГА.

„В България разделението на властите е фиктивно до степен, в която премиерът, изглежда, си позволява да предупреждава председателя на Върховния касационен съд“, пише КАПИТАЛ DAILY.

Водата в София може да стигне до 5 лева и 50 ст. за кубик, пише СЕГА в репортаж от пресконференция на Комисията за енергийно и водно регулиране. Българите масово пият некачествена вода, в страната почти липсва изрядно ВиК дружество. В същото време „социално поносимата“ цена за София може да достигне 5,50 за кубик, заради по-високия среден доход на столичани.

Токът скача до 20 процента, твърди вестник ЗЕМЯ, цитирайки прогноза на президента на КНСБ Пламен Димитров във връзка с либерализирането на енергийния пазар. От КНСБ призоваха за решаване на казуса с американските ТЕЦ-ове преди освобождаването на цените.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44