Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Новак: Проектът за изграждане на "Южен поток" е спрян

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В края на втория ден от работата на влиятелния икономически Гайдаровски форум, провеждащ се в Москва, руският енергиен министър Александър Новак коментира пред БНР, че газопроводът "Южен поток" е спрян:

Вие знаете, че този проект е спрян, и то не по инициатива на руската страна, и не се водят никакви преговори или действия по този въпрос. 

На уточняващ въпрос на БНР дали има контакти на високо равнище между българската и руската страна по темата, енергийният министър отговори: 

С България и с вашия министър на енергетиката постоянно сме в контакт и сме в различни форми на комуникация. Така че между нашите две министерства има изградено международно сътрудничество, ние сме в контакт помежду си.

Руският енергиен министър Новак заяви още пред БНР в Москва, че страната му не планира да намали експорта на нефт от Руската федерация през тази година. Според него прогнозната цена на "черното злато" през 2016 година ще се движи в диапазона между 30 и 50 щатски долара. На въпрос дали Русия би участвала във възможна среща на страните от ОПЕК през периода февруари-март, министър Новак, заяви че няма за сега такава договорка между Москва и държавите от петролния картел.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44