Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Код "Оранжево" за обилни снеговалежи в седем области

Снимка: БГНЕС

Националният институт по метеорология и хидрология определи за утре "оранжев" код за областите Кюстендил, Перник, София, Пазарджик, Ловеч, Габрово и Велико Търново, където се очакват обилни снеговалежи и образуване на снежна покривка до 20 см. 

От Агенция "Пътна инфраструктура" апелират шофьорите да предвидят повече време за път и да се въздържат от пътуване, ако не е наложително. При усложнени атмосферни условия в нощта на събота срещу неделя може да се предприеме цялостно спиране на движението по третокласната пътна мрежа. 

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа, съобщават още от Агенция "Пътна инфраструктура".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44