Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

СТАНДАРТ бие тревога от първата си страница: „Идва леден ураган. Сняг и леден вятър сковават страната днес. Затварят пътища за 2-3 часа да ги изчистят, строяват шейни и АТВ-та“, пише вестникът.

„Изкарват и танкови влекачи срещу снега“, успокоява 24 ЧАСА.

„Оранжев код за 16 области днес. Лекарите предупредиха за човешки жертви. Бялата смърт идва при 22 градуса телесна температура“, информира ТРУД.

„Генералски пуч изхвърли шефа на армията. Сбъдна се мечтата на министър Николай Ненчев да отстрани вицеадмирал Румен Николов“, пише ТРУД. „Началникът на отбраната бе изхвърлен от поста си по безпрецедентен начин. В 17 ч. в петък му бе връчен протокол, подписан от членовете на Съвета по отбрана, че му прекратяват мандата заради пределна възраст. Малко преди това Валерия Кардашевска, началник на кабинета на военния министър, е привиквала в канцеларията си един по един всички генерали, които участват в Съвета по отбрана, за да разпишат протокола за махането на вицеадмирала три седмици преди той да навърши 59 години. За първи път такова важно решение се взема не на Съвет по отбрана, на който всички гласуват открито“, отбелязва ТРУД. Още през 2014, с идването си в Министерството на отбраната, министър Николай Ненчев реши да прекрати предсрочно мандата на вицеадмирал Николов. Мотивите му са, че той е предложен от бившия военен министър Ангел Найденов от БСП, както и че Ненчев не можел да контактува „нормално“ с Николов. Двамата не се засичали и не обменяли информация дълги периоди от време, твърдят хора от ведомството. Ненчев не разбирал и защо не получава пълно подчинение от вицеадмирала, тъй като му бил шеф“, обяснява ТРУД.

„Безработните се стопиха с 22 хиляди за година“, съобщава СТАНДАРТ. През декември в бюрата по труда е имало близо 329 хиляди регистрирани безработни, докато година по-рано те са били над 351 хиляди, отчете Агенцията по заетостта. Поне 120 хиляди младежи обаче „си стоят вкъщи и не търсят препитание“, отбелязва изданието.

„Съдийка пусна убийците от Враца“, обявява 24 ЧАСА във водещото си заглавие. „Стотици врачани се събраха на протест“ срещу решението да бъдат пуснати под домашен арест братята Дамянови, „обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди на 18-годишния ученик Тодор Йорданов“, допълва вестникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44