Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свлачище на площ от 30 декара в Кирковското село Орлица

Снимка: Радостина Чернокова

Значителни количества дъжд валят от снощи в Кърджалийско. Каква е обстановката в момента.

Огромно свлачище на площ от около 30 декара в Кирковското село Орлица застрашава живота на две семейства. То се активизира след проливния дъжд в района, където за едно денонощие бяха измерени 243 литра на квадратен метър. От свлачището е засегната къща, в която живеят петима души. Сградата е масивна, с бетонни плочи, но в стените вече има огромни пукнатини. Общината в Кирково иска да евакуира хората, но те отказват да напуснат жилището. Ако свлачището продължи да се движи, засегнати ще са още седем къщи. В цялата община Кирково има наводнени приземни етажи, затлачени улици, изровени подходи към мостове. Всички реки в областта са повишили нивото си. Под вода са много ниви и помпени станции. 15 села са без ток, заради наводнени трафопостове. За последното денонощие спасителните екипи са се отзовали на 30 сигнала за произшествия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44