Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима британски туристи са блокирани в района на "Студен кладенец"

Снимка: БГНЕС

Петима британски туристи са блокирани в еленовото стопанство „Студен кладенец“ в района на едноименния язовир. Част от пътя, който е от републиканската мрежа, е отнесен от проливния дъжд и до стопанството няма достъп. Ловците са без опасност за живота, в хижата има достатъчно хранителни продукти. В момента с тежка техника се запълват огромните дупки, за да се възстанови движението. 
В Кърджалийско най-критична беше ситуацията в община Кирково, където бяха измерени 243 литра на квадратен метър. Залети ниви и помпени станции, затлачени улици, наводнени къщи, активизирани свлачища. В село Орлица тонове земна маса се срутиха до масивна къща. Петимата обитатели отказаха да се евакуират.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44