Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клинтън и Сандърс отново в спор на поредния дебат за президентските избори на САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В американския град Чарлстън, щата Южна Каролина, приключи поредният дебат на демократите за президентските избори. Кандидатите дискутираха вътрешнополитически и международни теми, две седмици преди предварителните избори във важните за вота щати Айова и Ню Хемшир. Основен акцент от дебатите беше спорът между бившия държавен секретар Хилъри Клинтън и сенатора от Върмонт - Бърни Сандърс.

Двамата се нападаха взаимно по отношението на политиките им за контрола на оръжията и здравната реформа. Клинтън критикува Сандърс за гласуването му по някои закони, които, по думите й, са дали повече права на оръжейното лоби. Както Сандърс, така и третият участник в дебата, бившият губернатор на Мериленд - Мартин О‘Мали, нападнаха Хилъри Клинтън за обвързаността й с Уол Стрийт.

На дебата, организират от Ен Би Си, бяха засегнати и международни теми. Запитана за отношенията си с руския президент Владимир Путин Клинтън каза:

Отношенията ми с него са интересни. Уважавам го. Помежду ни имаше много трудни моменти. Знам, че той е човек, срещу когото е необходимо непрестанно да се изправяш, защото, също както много кавгаджии, и той е някой, който ще взема, колкото успее, докато не се изправиш срещу него.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44