Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормализира се и ситуацията в Кърджали

Снимка: БГНЕС

Ден след пороя, ситуацията в област Кърджали се нормализира. Започнаха възстановителни работи, под постоянно наблюдение са язовирите и свлачищата.

След като дъждът спря и притокът в реките постепенно намалява, не се очакват нови наводнения в района. До преливния ръб на язовир Кърджали остават 7 метра. Контролирано се изпуска язовир "Студен кладенец". Под наблюдение са  850- те микроязовира в областта. Под контрол са и регистрираните 50 свлачища, някои от които се активизираха след пороя. Проблем на този етап е свлачището в кирковското село Орлица, което засегна една къща. Снощи обитателите й са я напуснали и са при роднини. Живеещите в друга къща - в село Перперек, също са евакуирани, заради опасност от срутване на подпорна стена. Възстановено е движението на влакове по направлението Кърджали - Мост и Момчилград - Подкова. То беше блокирано, заради паднала на две места по линията скална маса. Спасителните екипи  реагираха на  повече от 50 сигнала за аварийни ситуации. Заради наводнени помещения, днес нямаше часове в гимназията в Момчилград. Утре там също няма да се учи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44