Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Дете герой спаси шофьор“, пише в голямо заглавие вестник СТАНДАРТ. 15-годишната Мария Звездева от Стара Загора е на първите страници и на останалите печатни издания тази сутрин, след като извади езика на припадналия зад волана мъж.

 Вестниците пишат и тази сутрин за продължаващите снежни неволи в страната.

 "Снегорини от Татова време се задъхват в преспите“, пише МОНИТОР.
 "Част от роторните машини са 30-40-годишни, били са в резерва на армията“.
 "Петстотин села без ток, 544 училища във ваканция“, обобщава ТРУД.
 "Мръзнем десет дни на минус 20 градуса“, предупреждава СТАНДАРТ.

 Ето какво пишат днешните издания по сътресенията в съдебната система.

 Бившият правосъден министър Христо Иванов "нахъсвал“ председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов да покаже есемеса от премиера, твърди МОНИТОР.

Под наслов: "Олигарси изнудват правосъдния министър“ ТРУД пише, че Съюзът на съдиите притиска Екатерина Захариева да внесе в парламента техния проект за промяна на закона за съдебната власт.

"Бунтовете срещу съдебната система се разрастват и радикализират “, пише СЕГА във водещото си заглавие.
"Стрелча е поредният град, в който прокуратурата и съдът трябва да работят под натиска на всекидневни граждански протести и заплахи от линч“, твърди вестникът. "Нарастващата престъпност, недоволството от работата на полицията, недоверието в съдебната система и липсата на бързи и справедливи наказания за престъпленията принуждават хората да предприемат драстични мерки за оказване на натиск върху правораздавателните органи. В няколко града през последните дни граждани окупираха съдебните палати, където трябваше да се гледат дела от голям обществен интерес. Така беше във Враца, Стрелча, Бяла Слатина, Галиче“, пише вестник СЕГА.

"Икономии средно от 5 процента се очакват в болничната помощ и от средствата за медикаменти в бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2016 година, след като се въведе пръстов идентификатор за болните българи. Това означава“, пише ТРУД, "че досега тези пари са източвани от пациенти призраци.
 Новата мярка ще намали измамите. Очакванията са само от болниците годишно да се спестят поне 75 милиона лева.“

"България пада в почти всички международни класации за условия за правене на бизнес“, пише КАПИТАЛ DAILY.
"Последното проучване на Евробарометър пък показва, че лошата администрация е по-голям проблем дори от корупцията.“ Преките чужди инвестиции през първите единайсет месеца на 2015 година са нараснали с 20 процента, но реално намаляват, ако се отчете ефектът от "Лукойл“, които увеличиха капитала си, посочва вестникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44