Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данните за последното тримесечие на китайската икономика са най-лошите след финансовата криза

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Китайската икономика нараства на най-ниските си обороти от четвърт век насам.

Официалните данни, публикувани тази сутрин от Пекин, показват, че през 2015 година брутният вътрешен продукт се е повишил с 6,9 на сто, в сравнение със 7,3 на сто през 2014-та.

Данните за последното тримесечие са най-лошите от финансовата криза насам.

Статистиката за Китай е от ключово значение за инвеститорите, които разглеждат страната като основен двигател на глобалната икономика. Анализатори, цитирани от Ройтерс, предвиждат големи трудности и през тази година за китайското правителство, което се мъчи да преструктурира и стимулира производството и услугите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44