Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Размяната на затворници между САЩ и Иран, която съвпадна с изпълнението на ядреното споразумение, е важен момент за международната политика на американския президент Барак Обама, но този успех трудно ще бъде повторен при следващото предизвикателство - уреждането на конфликта в Сирия, пише в. "Уолстрийт джърнъл". Изгледите за по-нататъшно сътрудничество с Иран са доста несигурни, като се има предвид, че управлението на Обама върви към края си, а в САЩ и Иран тази година предстоят избори, които имат определящо значение за политиката. Президентът трябва да се бори с критиците, в това число републиканските претенденти за Белия дом, които твърдят, че Иран има по-голяма полза от разведряването със САЩ, отколкото американците. Обама трябва също така да се справи със страховете и на някои демократи, и на някои републиканци, че Техеран ще разпали междуобщностно напрежение в Близкия изток, след като получи близо 100 милиарда долара от облекчаването на санкциите, коментира вестникът.

Избори на всички нива, освен президентски, в Сърбия ще се състоят на 24 април, пише "Данас“. Изданието се позовава на неофициална информация, а потвърждението може да дойде едва след месец с официално насрочване на гласуването.

Белградското издание "Блиц“ обявява, че предизборната кампания в Сърбия вече е започнала. Ако сръбската опозиция остане на становището си, че трябва да се обедини и да продължи да работи за това, много е вероятно да могат да разчитат  да прескочат магическата цифра от пет процента от  подкрепата на избирателите, коментира изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44