Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиян шофьор, причинил смъртта на трима души в катастрофа, е осъден на 10 години

Снимка: БГНЕС

Николай Николов от Търговище, който причини смъртта на трима души при катастрофа преди 3 години, беше осъден на 10 години затвор. Престъплението е квалифицирано като "особено тежко".

До осъдителната присъда на Сливенския окръжен съд се стига след 14 съдебни заседания. Николов е признат за виновен в това, че на 01.03.2013 г. в близост до с. Тича в пияно състояние е предизвикал катастрофа, в която загиват Ненка Иванова, Иван Иванов и Назиф Хюсеинов от Тича, а средни телесни повреди получава Мехмед Юмерчаушев от същото село. Автомобилът на Николов е навлязъл в насрещното движение и ударил колата на потърпевшите.

Освен 10 години лишаване от свобода Николов е лишен от правото да управлява МПС за 12 години. По време на процеса подсъдимият не е признал вината си, а съдебно-психиатричната и психологична експертиза категорично отхвърлят пледираната от защитата невменяемост по време на инцидента. Присъдата може да бъде обжалвана пред Бургаския апелативен съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44