Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теменужка Петкова: Може да се наложи ново преразглеждане на договорите с американските централи

Снимка: БГНЕС
 Може да се наложи ново преразглеждане на дългосрочните договори между НЕК и американските централи от комплекса Марица Изток заради предстоящата либерализация на пазара. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова:

С пълната либерализация на електроенергийния пазар безспорно ще настъпят нови условия в нашия пазар, които ще наложат отново да се води диалог с нашите партньори и съответно ще търсим и варианти за предоговаряне на условията.


Към края на месеца се очаква да приключат преговорите на Българския енергиен холдинг с банките за намиране на заем, с който НЕК да се разплати с американските ТЕЦ-ове, съобщи още Теменужка Петкова:

 След което ще има разглеждане на офертите и, надявам се, до средата на февруари да има яснота за това какъв ще бъде ресурсът, при какви условия, защото и това е много важно. Знаете, че БЕХ вече има една такава облигация от 2013 година, един милиард лева. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44