Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова: Няма контрол на язовирите, премиерът извършва престъпление

Снимка: БГНЕС
Депутатът от "БСП лява България" Корнелия Нинова заяви, че не се осъществява техническа поддръжка и ремонт на язовирите и обвини премиера, че извършва престъпление в продължение на 1 година.

Нинова обоснова твърдението си с констатациите в доклад на прокуратурата от 26-и ноември 2015 година:

90 % от опасните язовири през 2014-а продължават да бъдат към момента опасни, е констатацията на Върховна административна прокуратура. Нашият страх е, че при този обилен снеговалеж, след няколко месеца, като започне топенето, ще потопим отново България под вода.


Корнелия Нинова обясни още, че в доклада на прокуратурата са описани опасните язонвири. В района на Велико Търново те са 47 на брой, в Сливен 8 язовира са в предаварийно техническо състояние, в Ямбол - 17, във Варна от 128 опасни са 22 съоръжения.

Окръжната прокуратура в Смолян е установила, че не е извършена нито една проверка за една година, не е наложено нито едно наказание и не е направено нито едно предписание, обясни още Нинова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44