Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотичният фронт предлага промени в Закона за радиото и телевизията

Валери Симеонов и Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на Патриотичния фронт внесе законопроект за изменение на Закона за радиото и телевизията. Народните представители предлагат от досегашните текстове да бъде заличено, че програмите или отделни предавания могат да бъдат и на друг език, когато са предназначени за български граждани, за които българският език не е майчин. Според вносителите, подобна разпоредба е в разрез с конституционното задължение на всеки български гражданин да изучава и ползва български език.

Второто предлагано изменение е отпадане на задължението на БНР и БНТ да създават предавания, предназначени за българските граждани, за които българският език не е майчин, включително и на техния език.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44