Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Суингиращият тромбон на Вили" - тази вечер в София

Вили Стоянов е ярка личност в родното "брас-общество". Създател (заедно с Мишо Йосифов) на Брас Асоциация (с която през февруари тръгват на турне из България), но също и на Брас Вилидж, много интересна формация, която сега се "завръща към живот" с някои промени... можете да го видите често по телевизията, като част от "оркестъра" на различни предавания, типичен представител на позитивизма в духовата музика.

Тази вечер обаче (от 18.30 в Студио 5) Вили Стоянов ще представи една различна програма, в която тромбонът ще звучи по-скоро романтично, отколкото експлозивно. В компанията на "няколко добри мъже" в лицето на Милен Кукошаров, Веселин Веселинов - Еко и Атанас Попов, той ще свири (стилно подбрани) "парчета" от Дюк Елингтън, Слайд Хемптън, Чарли Паркър, Телониъс Мънк.

Чуйте какво още разказа Вили Стоянов в сутрешното ни "Радиокафе" - и за (поредната) закачка в заглавието на концерта ("чак след като го измислих, се усетих, че наистина напомня на "Тромбата на Вили"), за другите бутикови проекти, които замисля (най-скорошният е след седмица, по покана на един друг тромбонист - Атанас Карафезлиев от Симфоничния оркестър на БНР) и за "непоносимата красота на тромпета". Гарантирам ви, че ще се заслушате, ще понаучите нещо, ще се усмихнете и ще поискате да чуете "Суингиращия тромпет на Вили".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.