Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват фирмата за снегопочистването във Велико Търново

Наградените доброволци Стоян и Калоян
Снимка: Община Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е разпоредил проверка на фирмата, която извършваа почистването на снега  и извозването на битовите отпадъци. Комисия ще проверява сигнали на граждани, че след обилните валежи се е забавило почистването на снега по второстепенните улици. Ако това се потвърди,на дружеството ще бъдат удържани 30 процента от възнаграждението за периода на забавяне. Между 8 и 10 хиляди лева е глобата, ако фирмата е нарушила графика за извозване на контейнерите със смет.

Същевременно великотърновският кмет връчи благодарствени грамоти  за гражданска активност на двама доброволци - 29-годишния Стоян Стефанов и 23-годишния Калоян Пейчев безвъзмездно чистят снега от стълбища и обществени пространства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44