Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Танев: Може 5-класниците да учат без учебник по История по време на първия срок

Тодор Танев
Снимка: БГНЕС

Вероятно следващата учебна година петокласниците ще учат История без учебник по време на първия срок. Това каза министърът на образованието Тодор Танев:

Издал съм заповед с вчерашна дата, да се опише възможността за История за пети клас и започването на обучението с една особена форма - без учебници. Лично аз в Първа английска гимназия, която завърших, имах учител, който никога не използваше учебници. Затова съм поръчал в същата заповед да се изясни въпросът какви мерки трябва да се вземат, за да стигне до всеки един учител в България това особено междинно положение - да преподават по новата учебна програма, спазвайки вече приетите в нея изисквания.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44