Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-строга мярка за неотклонение за уличен в данъчни престъпления

Апелативният съд във Велико Търново наложи постоянна мярка "задържане под стража" на 41-годишния Лазар Дончев от Троян. Той е обвинен в данъчни престъпления, обсебване и пране на пари в особено големи размери.

Апелативните магистрати измениха постановения от Ловешкия окръжен съд  домашен арест, защото има опасност Дончев да се укрие, да извърши друго престъпление и да окаже натиск върху свидетели. Той е задържан веднага, защото съдебното определение не може да бъде обжалвано.

Досъдебното производство срещу Дончев е образувано след съвместна разработка на ДАНС и прокуратурата. Тя е установила укриване на данъци за близо 300 хиляди лева и обсебване на повече от 170 хиляди лева от две фирми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44