Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още няма избран председател на Общинския съвет в Кърджали

Снимка: БГНЕС

Общинският съвет в Кърджали отново не избра председател на проведената днес пета поред сесия след местния вот. За поста бяха предложени Байрям Байрям от ДПС и Огнян Иванов от ГЕРБ, но и на двете гласувания никой от тях не събра необходимата подкрепа. 

На първия избор Байрям получи 16 гласа, а Иванов 14. Индентична беше ситуацията и на втория тур. За да има председател трябват 21 гласа. На днешното заседание петима от съветниците на ДПС отсъстваха, а невалидните бюлетини и в двете гласувания бяха шест. Така кандидатът на ДПС не успя да обедини колегите си, въпреки опитите на партийната централа да наложи консолидация в групата на Движението в навечерието на сесията. Според запознати, това означава, че вътрешните раздори в ДПС още не са преодоляни. На следваща сесия ще се направи нов опит да бъде избран председател на Общинския съвет в Кърджали.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44