Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

Ricchi e Poveri-Sarà perché ti amo

Днес в рубриката "Незабравимите" ще слушаме италианското трио "Рики е Повери". Създадени през 1967, те получават името си от един откривател на таланти, който ги чул и заявил, че са "богати на талант, но нямат и пукната пара“. И те се кръстили "Богати и бедни"!

Първата "вълна на успеха" за "Рики е Повери" е в началото на 70-те, после - леко затихване, въпреки че през 1978 именно те представят Италия на конкурса Евровизия. Идва 1980 - тогава Тото Кутуньо пише песни за техния нов албум, но без особен успех. Но пък албумът  „E penso a te“ година по-късно ги връща на върха.

Тогава певицата  Марина Окиена напуска групата в търсене на солова кариера. На нейно място идва Анжела Брамбати. Идва и още  изключително успешни албуми като 'Мамма Мариа" и "Ву ле ве дансе" и победата на фестивала в Сан Ремо с песента Se m'innamoro („Ако се влюбя“).

От тези изключително успешни години, когато "Рики е Повери" са сред най-слушаните групи в цяла Европа (а и в Латинска Америка) избрахме песента "SaraPercheTiAmо", написана от Дарио Фарина, Енцо Гаци и Даниела Паче.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.