Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа между два автобуса и микробус край село Камбурово, община Омуртаг

| обновено на 22.01.16 в 18:36
Снимка: БГНЕС

Осем души са пострали при катастрофата между два автобуса и микробус станала край Омуртаг. Те са откарани в болниците в Търговище и Омуртаг.  

Пострадалите в катастрофата край село Камбурово, община Омуртаг, вече са в болницата в Търговище, контактни са и са без опасност за живота. Извършени са вече необходимите прегледи и вероятно ще останат за наблюдение в болницата за още известно време, каза медицинският управител на болницата в Търговище доктор Иван Светулков:

Черепно-мозъчни травми засега няма, но снимките от скенера в момента се обработват, разглеждат се от специалист. Има трима пострадали, които са средно тежко пострадали. Видимо в съзнание са и тримата. Не са губили съзнание, тъй че най-вероятно няма черепно-мозъчни травми, но ще бъдат наблюдавани. Сега не се знае дали няма някакви вътрешни травми.

Пътниците от катастрофиралите автобуси вече пътуват към София и Варна с други автобуси, изпратени от фирмите собственици.

Причина за катастрофата е неправилно изпреварване на микробус, каза пред "Хоризонт" Ивайло Константинов, представител на една от компаниите, чиито автобус е пострадал в катастрофата:

Микробус, изпреварващ автобус на наша конкурентна фирма, се забива в нашия автобус, въпреки усилията на нашият шофьор да предотврати пътно-транспортното произшествие. В последствие автобусът на конкурентната фирма не може да избегне също удара, въпреки, че се е опитал и той да бяга в дясно към канавката, след което е настъпило ПТП. Нашият шофьор е със счупена ръка и една от пътничките е с охлузвания.

Районната прокуратура в Омуртаг е образувала досъдебно производство по случая. На мястото на пътния инцидент в момента се извършва оглед от полицията и до приключването му, главният път София-Варна ще остане затворен.
И още една Верижна катастрофа стана между три автомобила затвори дясната тръба на тунела на АМ "Струма" край гара Кочериново, няма пострадали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44