Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 10 души са загинали в САЩ заради зимната буря

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Историческа зимна буря засегна десетки милиони американци. Обилни снеговалежи и силни ветрове наложиха въвеждането на извънредно положение в поне седем щати в това число Окръг Колумбия, Вирджиния и Ню Джърси. Напълно са прекратени въздушните връзки в градовете Филаделфия, Вашингтон и Ню Йорк. До момента лошото време е причинило смъртта на най-малко 10 души.

Лошото време се разпростира в региона от Тенеси на юг до Масачузетс на север. Над 80 милиона американци са потърпевши от зимната буря.

Във Вашингтон вчера някои държавни учреждения затвориха по-рано, а градският транспорт преустанови работа до неделя. На места във Вашингтон очакванията са до неделя да се образува около 60 см. снежна покривка.

Властите в страната съобщават за много пътни инциденти. В Северна Каролина за по-малко от два дни са станали 1200 катастрофи, като шестима са загинали в инциденти също в Северна Каролина. Около 100 000 са без електрозахранване. Поне 6000 полета са отменени, спряно е и движението на влаковете по определени маршрути.

Бурята, която получи името Джонас, но е наричана в медиите"бурята на века", се очаква да се разрази днес и утре основно в Щатите по източното крайбрежие.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44