Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Замръзване на спирачките е вероятната причина за аварията на влака на гара Дупница

| обновено на 23.01.16 в 11:14
Снимка: БГНЕС

9 вагона на товарна композиция са дерайлирали в района на гара Дупница снощи. Няма информация за пострадали, няма и прекъсване на движението на пътническите влакове, като в гара Дупница се използват първите три коловоза. Композицията била от 13 вагона, превозващи цимент. Тя е трябвало да спре на товарната гара в Голямо село.

Допустимата скорост при навлизане в района на гарата е  била 70 км/ч. При опит да намали скоростта, с която се е движил, а тя е била по-висока, машинистът усетил, че спирачките не работят, най-вероятно заради замръзване. Това е причината вагоните след локомотива да дерайлират.

Инцидентът се е случил след входните стрелки, уточняват синдикалистите от КНСБ. При обръщането на 4-те цистерни и 5-те вагона се е разрушил и част от релсовия път. Единият от вагоните е извадил от строя стълб на контактната мрежа.

По първоначална информация щетите са за милиони.

По-рано за "Хоризонт" Петко Александров, завеждащ "Връзки с обществеността" в холдинга, заяви, че материалните щети са в големи размери. Според него тепърва се уточняват щетите по инфраструктурата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44