Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: В ГЕРБ се обсъждат пет имена за възможни кандидати за президент

Снимка: БГНЕС

В ГЕРБ към момента се обсъждат пет имена като потенциални кандидати на партията за предстоящите президентски избори. Това съобщи във Велико Търново заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов:

Има обсъждани кандидатури с нашия председател. Някъде около 5 са имената, които се  спрягат за възможни кандидати за президент, но на този етап не смятаме, че е необходимо това да бъде оповестявано публично, защото още нямаме окончателното решение кой кандидат и коя кандидат-президентска и вицепрезидентска двойка ще бъде представена на обществеността. Разбира се, че тази тема е отворен а и тя винаги би могла да провокира да се появи нова кандидатура, която да бъде обсъждана.

На въпрос дали сред тези имена е и името на президента Росен Плевнелиев, Цветанов заяви:

В момента не съм готов да отговоря на този въпрос.

Цветан Цветанов заяви, че не вижда нищо драматично в това,че от опозицията искат вот на недоверие към правителството в сферата на здравеопазването:

Това може би ще даде една допълнителна мотивация и импулс и на самото управление, защото когато има опозиция, когато има критика, тя винаги трябва да бъде приемана като градивна и се надявам, че в този дебат, който ще се води в Парламента, министър Москов и неговият екип ще могат да защитят всички тези обвинения, които има в мотивите. Ние ще заложим на нашата експертиза, която има д-р Дариткова като председател на Комисията по здравеопазване. И разбира се нашата парламентарна група ще бъде единна, сплотена.

По повод прогнозите на лидера на Демократи за силна България  Радан Кънев за предсрочни парламентарни избори през май, Цветанов коментира:

При такова твърдение аз мога да бъда спокоен, че май месец няма да има избори. Нямам никакви притеснения и най-важното е, че партия ГЕРБ няма да изпадне в тази истерия, в този комплекс, който имат някои, които искат да провокират и да говорят, и да се правят на значими.

Във Велико Търново Цветан Цветанов откри третата Политическа академия на Женската организация на ГЕРБ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44