Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата повдигна обвинения срещу двама души за атентата в Бургас

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата повдигна обвинения на двама души, заподозрени за атентата на Летище Бургас от юли 2012 година. Канадският гражданин Хасан ел Хадж Хасан и австралиецът Мелиад Фара ще бъдат подведени под отговорност за тероризъм, убийство на шестима души, както и опит за убийство на други близо 30 пътници от автобуса.

Три години  и половина след атентата и неколкократно удължаване срока на досъдебното производство наказателните постановления са изготвени, предстои обвиненията да се прецизират и да бъдат внесени в съда.

Обвинените лица се издирват от Интерпол и вероятно съдебният процес ще се гледа задочно в отсъствието на канадеца Хасан ел Хадж Хасан и австралиеца Мелиад Фара. Над 10 международни поръчки по линия на правната помощ от държави в Европа, Америка и Близкия изток, са изпълнени по време на разследването на терористичния акт, което се очаква да приключи в началото на месец февруари.

Петима израелци, българският шофьор Мустафа Кьосов и самият атентатор загинаха, след като бомба се взриви в туристическия автобус на летището на 18-ти юли 2012 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44