Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павлова: Бързайте, финансовият ресурс за саниране е на своя финал

Снимка: Катя Чорова

До  60 процента по -ниски са сметките за отопление през зимата  в санираните жилищни сгради, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Във Велико Търново министър Павлова откри санирана част от 6-етажен панелен блок, построен през 1987 година и каза, че от ОП "Регионално развитие" страната е финансирала санирането на общо 159 сгради, като 156 вече са готови.

Въпреки, че програмата с европейско финансиране беше замразена от правителството на Орешарски и от тогавашния екип на министерството, ние я размразихме миналия януари. В студа я размразихме програмата и успяхме, буквално за месеци, да изпълним тези 156 сгради. По новата национална програма, която стартирахме преди една година, вече имаме 2 000 сгради, които са подали своите документи за финансиране! Големи панелни сгради.

Министър Павлова призова присъстващите обитатели на съседните панелни блокове също да кандидатстват за саниране.

Бързайте, защото финансовият ресурс , колкото и да е огромен - 1 милиард инвестиция в бюджета - вече е на своя финал, като договори, които са резервирани за сключване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44