Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Днес е последният от поредицата мразовити дни с минимални температури до минус 21 градуса. От вторник следобед започва значително затопляне до 1 - 6, а през уикенда и до 8 градуса“, обещава 24 часа. "До 30 градуса по-топло следващата неделя“, допълва Труд

"Ако турска фирма спечели търга за пръстовите идентификатори, Патриотичният фронт ще внесе вот на недоверие към правителството“, пише още вестник Труд във водещия си материал под заглавие. Съпредседателят на Фронта "Валери Симеонов разполага с непотвърдена информация, че се водят преговори турска фирма да изработи системата и да достави скенерите за пръстовите отпечатъци на българите, които ще им се вземат при лечение или при получаване на медикаменти. "Недопустимо е биометричните данни на българите да са достъпни за турското разузнаване, тъй като частният бизнес в южната ни съседка е сериозно преплетен с държавната политика“, твърди Симеонов още пред изданието.   

"ГЕРБ играят сами за президент“, съобщава Стандарт от първата си страница. Вестникът цитира думите на заместник-председателя на партията, Цветан Цветанов, че се обсъждат пет имена на потенциални кандидати и че "разговорите по тази тема ще се активизират в края на пролетта и началото на лятото“. Вестникът цитира и прогнозата на Цветанов, че готвеният от опозицията вот на недоверие за здравната политика на кабинета няма да успее.

Труд цитира поредното изявление на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за поскъпването на винетките. При посещение във Велико Търново тя обяви, че реалната цена на стикера е около 150 лева. Корекция на цената няма да се наложи, ако въведем тол-системата, каза още министърът. По думите на Павлова тези средства ще се инвестират в ремонт на пътища. Средногодишните приходи от винетки възлизали на 230 милиона лева. От тях около 60 милиона отивали за снегопочистване, а останалите - за кърпене на дупки, пише още вестникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44