Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16 незаконно пребиваващи чужденци са задържани в района на пазарджишкото село Гелеменово

Снимка: БГНЕС

Нови 16 незаконно пребиваващи чужденци са задържани в района на пазарджишкото село Гелеменово. Всички те са от Афганистан и са без документи за самоличност. 

Предполага се, че чужденците са били докарани от София с такси. На мястото обаче не е открит шофьорът, който ги е транспортирал. Според разследващите  бежанците се остават точно в този район, тъй като таксиметровите шофьори, които ги превозват ги заблуждават, че от пътен възел Гелеменово, нагоре, границата е на половин час пеша. В момента се изяснява как групата от Афганистан е влязла в страната ни. На всички задържани е извършен медицински преглед и те вече са настанени в Дома за временно настаняване на чужденци в Елхово. От началото на голямата бежанска вълна, задържаните нелегални чужденци само в този район са около 400 души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44