Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственици на обекти за добив и преработване на дървесина в Кюстендил прекратяват дейност

Снимка: БГНЕС

Три заявления за прекратяване на дейността са постъпили в регионалната дирекция по горите в Кюстендил от собственици на обекти за добив и преработване на дървесина. Това е станало заради въведеното изискване за монтиране на устройства за видеонаблюдение, съобщи директорът инженер Здравчо Тодоров. Тези обекти са на места, докъдето няма електрификация, затова и не могат да се поставят видеокамери.

На територията на областите Кюстендил и Перник са регистрирани около 240 дървосъхраняващи и дървообработващи обекти. Тези, които са на отдалечени места, без ток и инфраструктура, вероятно ще се откажат и ще затворят. Монтирането на видеокамери излиза около 1000 лева, казаха работници в сектора. До 15 февруари, докогато е удължен срокът, повечето ще поставят устройствата за видеонаблюдение на складовете за дървесина. Десетки са вече подадените заявления за това, както и за поставянето на джипиес системи на регистрираните 120 камиона за извозване на дървесина в двата региона, каза инженер Тодоров.

Заради дебелия сняг и продължителните студове след Нова Година дърводобив в района не се прави. Складовете и пунктовете за дърва за огрев в Кюстендил и другите градове са пълни. Цените обаче са по-високи, като в някои пунктове нарязаните са по 100 лева за кубик.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44